Deri koltukların temizliği, kumaş koltuklara göre daha kolay ama daha risklidir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta temizlik malzemesinin özelliğidir. Yoğun asit içeren temizlik maddeleri deri yüzeyinin aşınmasına neden olmaktadır. Bunun yerine hafif nemli bir bezle deri koltuğu silmeli hemen ardından kuru emici bir bezle fazla nemi almalısınız.
Deri doğal bir malzeme olsa da işleme tekniklerine ve türlerine göre farklı özellikler taşıyabilmektedir. Deri koltuklardaki lekelerin temizliği için, koltuğu satın aldığınız mağazadaki yetkiliden bilgi alabilirsiniz. Sabun, benzin, tiner, aseton gibi maddeler lekeyi çıkarmak yerine deri koltuğunuza zarar verecek ve ömrünü kısaltacaktır. Deri, ısıya karşı hassastır. Yüksek ısıya maruz kaldığında kurur ve çatlayıp sertleşir. Bu durum hem koltuğun kullanım süresini kısaltır hem de kötü bir görünüm yaratır. Deri koltuklarınızı radyotör, petek gibi ısı düzeyi yüksek alanlardan uzak tutmanızda fayda vardır.
Direk güneş ışığı alan bölgelerde de deri koltuk kullanılmamalıdır. Özellikle beyaz deri koltuk kullanıyorsanız, üzerine yansıyan güneş ışığı hem parlama yapacaktır hem de deriyi kurutarak mat bir görünüm oluşmasına neden olacaktır. Ev kazalarından biri de içecek ve yiyeceklerin dökülmesidir. Eğer, deri koltuklarınızın üzerine asitli içecek dökülürse vakit kaybetmeden deri temizliği için özel olarak üretilmiş temizlik malzemesini kullanmanız gerekir.
Evinizde evcil hayvan besliyorsanız deri koltuk kullanımının zorluklarından biriyle karşı karşıya gelebilirsiniz.